ED van TUIJL's KRONIEK

evt@hetkontakt.nl
In 1970 ben ik in Stein gaan werken als bedrijfsleider bij Macintosh-confectie, toen woonde ik overigens nog in Eindhoven. Door de ziekte van mijn vrouw was verhuizen naar Limburg onmogelijk en reisde ik iedere dag per trein op en neer. Thea is overleden in 1976, op dat moment waren mijn kinderen, Sven en Eric, respectievelijk 6 en 10 jaar oud. Dank zij mijn schoonouders en een hulp in de huishouding heb ik die moeilijke tijd kunnen doorstaan. Vooral omdat ik voor mijn werk regelmatig naar het buitenland moest heb ik enorme steun gehad aan deze mensen.

Ik verhuisde in 1977 van Eindhoven naar Sittard. Daar kreeg ik een nieuwe relatie maar die is na een aantal jaren stuk gelopen. Via een werkneemster van mij leerde ik Elly kennen, mijn huidige vrouw. Ze bracht op dat moment een bezoek aan mijn bedrijf. Elly is Belgische en gaf toen les in de opleiding Mode-confectie. Uit dit bezoek is later iets heel moois tussen ons ontstaan.

In 1990 stootte Macintosh-confectie het hele productiegebeuren af en werd het overgenomen door Stercotex. Na een aantal jaren werd dit bedrijf opgeheven. Ik was toen 51 jaar. Regelmatig kreeg ik aanbiedingen om te gaan werken in het buitenland maar ik had gekozen voor een nieuwe relatie en die was me meer waard dan slechts een weekend relatie.

Elly werkt op het ogenblik nog altijd in een Belgische school als 'zorgcoördinator gelijke onderwijskansen' en als  leerlingbegeleider. Dit doet ze nu al zes jaar en ze gaat nog iedere dag zingend naar haar werk.
Samen hebben we drie zonen, drie schoondochters en bijna drie kleinkinderen. We hebben in onze 20 jarige relatie enkele zware klappen te verduren gehad, dit in verband met de ziekte van een van onze kinderen  en alsof dit nog niet genoeg was heb ik een hartoperatie ondergaan met zes omleidingen.

Samen hebben we alles goed doorstaan en kunnen we het gelukkig nog navertellen.
In 2006 hebben we het kloeke besluit genomen om te trouwen. Op het ogenblik hebben we alles zoals we het hebben willen en hopen dit nog lang zo te houden.

Peter van den Boogaard
Levensloop van Peter vd Boogaard
In Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven