ED van TUIJL's KRONIEK

evt@hetkontakt.nl
Mieke van den Eeden's levensloop


Vanaf de kleuterschool tot de dag dat ik op de Krabbedam verscheen, dit was begin januari 1957, heb ik op 3  internaten doorgebracht. Deze internaten waren zeer rooms en streng. Dus ik heb wat afgebeden in mijn jonge jaren. Het was dan ook voor mij een ware cultuurshock op de Krabbedam. Wat me het eerst opviel was dan ook hoeveel tijd er op de internaten aan godsdienst werd besteed, zeker 1/3  van de lestijd en dan nog een groot deel van de vrije tijd.

Deze in mijn ogen verloren tijd wilde ik natuurlijk inhalen, dat begon met mijn huiswerk tijdens de lesuren te maken iets wat me goed afging want ik was niet het meest opvallende type op de Krabbedam. Op de Internaten was dit anders, daar was ik echt de bonte hond.
Toch is het me noch gelukt dat ik met de overgang van klas 3 naar 4 mijn rapport bij Mijnheer Vriens op de leenderweg  moest ophalen, maar vraag me niet wat ik fout gedaan had, het kan nooit van belang zijn geweest.

Na het eindexamen ben ik maar meteen, tegen de zin van mijn moeder in, gaan solliciteren, jazeker bij Philips. Daar begon ik het na vier jaar wat saai te vinden en omdat ik nogal eens na mijn werktijd mee had gelopen in de horeca met mijn schoonzus die 4 jaar ouder was dan ik, leek me dat wel wat.
Dit was helemaal niet saai en het verdiende in die tijd erg leuk, je had een beetje je eigen toko binnen het bedrijf want het was op provisiebasis. Al snel verhuisde ik naar Katwijk en daarna Noordwijk, veel meer te beleven en ook betere verdiensten.

Toch wilde ik nog meer van de wereld zien dus vandaar ging ik na 5 jaar varen bij de HAL, vanuit New York. Een heerlijke tijd gehad totdat het Hollandse personeel bij de HAL werd vervangen door Aziatisch personeel.

Dan ben ik, terug in Holland, maar als zelfstandig horecaondernemer gestart en heb tot mijn 60e jaar diverse ondernemingen gehad.
Misschien door mijn al heel jonge verblijf op internaten dat ik niet zo de behoefte heb gevoeld om een gezin te stichten.
Of door mijn drukke werkzaamheden, want dat was het toch wel altijd en tijd over heb ik nu nog steeds niet.

Mieke


In Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven