Ed van Tuijl schrijft o.a....

Ook voor mij is een vergeten wereld opnieuw opengegaan. Want nu ik de foto van de ingang van het schoolplein zie, herinner ik me ook weer dat de linkse kant een openbare waterplaats danwel pisbak was, waar de waaghalzen een sigaretje rookten. Maar die rook kringelde dan uit het gat aan de onderkant het schoolplein op en vanaf de schoolingang, waar Vriens altijd op z'n post stond, zag hij dat dan meteen en was de roker de sigaar.

ED van TUIJL's KRONIEK

evt@hetkontakt.nl
Toen Rob zei, dat hij van iedereen wel een levensloop wilde, heb ik hem toegezegd er een te schrijven. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral ook omdat je het kort wilt houden. In wat voor vorm giet je nou zoiets? Dagenlang piekeren was het resultaat. Ik kwam er niet uit. Daarom begin ik maar gewoon.

Eerste vraag: "Wat is er interessant om te vertellen?"
Na school gewerkt en 's avonds gestudeerd. Nee da's niet interessant. Doen anderen ook.
Bij de DELA ontslag mogen nemen nadat ik de directeur een hele stapel kopieën op zijn hoofd had gegooid? Misschien wel aardig.
Bij Philips (wie niet) op de afdeling Internationale Propaganda gewerkt.  Dat was een grandioze tijd. Maar wat heeft een ander er aan om dit te weten?.
Een leuke man leren kennen, kiendjes en kleinkinderen gekregen en al bijna 40 jaar gelukkig getrouwd.(of hij dat is kan ik niet zeggen ha, ha). Dat overkomt velen van onze generatie.
Diverse keren verhuisd vanwege het werk. Is ook niet bijzonder.
Vier jaar in Duitsland gezeten. Is aardig. Je weet nu dat niet alleen Nederlanders aardige mensen zijn.
Al bijna 20 jaar in Gouda woon. Ach, zo langzamerhand weet je niet beter.
Veel leuke dingen heb gedaan in mijn leven. Ben niet de enige…toch.
Jarenlang in het jongerencircuit heb gewerkt. Als deskundige in het jeugdstrafrecht nog wel. Dat was héél aardig. Je deed er aardige ideeën op. Op verschillende vlakken
Dat ik 4 jaar geleden met de VUT mocht!. Velen gingen mij voor.
Dat ik toen 62 jaar was. Héééééé, zo lang mocht niet iedereen het volhouden bij de baas.
Nu lekker vrijwilliger zit te wezen. Doet ook bijna iedereen.
Minder tijd heb dan toen ik werkte. Dat hoor je oóóóveral.
Dat ik een gelovig mens ben. (niet te verwarren met goedgelovig) Voor velen een moeilijk onderwerp. Geeft niet. Ik stop al.

Al met al beste mensen Een tweede vraag heb ik niet kunnen bedenken en ook aan mijn levensloop ben ik niet toegekomen.  Of toch wel?

Hoop dat het jullie ook allemaal goed gaat.
Groetjes
Marjo v. Eck

Levensloop van Marjo van Eck
In Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven