Ed van Tuijl schrijft o.a....

Ook voor mij is een vergeten wereld opnieuw opengegaan. Want nu ik de foto van de ingang van het schoolplein zie, herinner ik me ook weer dat de linkse kant een openbare waterplaats danwel pisbak was, waar de waaghalzen een sigaretje rookten. Maar die rook kringelde dan uit het gat aan de onderkant het schoolplein op en vanaf de schoolingang, waar Vriens altijd op z'n post stond, zag hij dat dan meteen en was de roker de sigaar.

ED van TUIJL's KRONIEK

evt@hetkontakt.nl
Margot van der Gaauw's levensloopEen kort info van na mijn Krabbedam-schooltijd, welke past in de a.s. renie van onze klas 1957/1958.

Onder een schaduwrijke boom vroegen twee dames mij of dit de juiste halte was: Rockanje aan Zee -> Brielle. Ze bleken uit Eindhoven-Zuid te komen en zo barstte ik los over mijn herinneringen aan ca. vijftig jaar geleden, een zeer zomerse tijd, waarin we fietsten naar de afgraving nabij Valkenswaard.

Na een jaar vormingsklas, zorgeloos zwemmen en de tijd aftellen om Eindhoven uit te gaan naar Haarlem om een verpleegsteropleiding te volgen in het St. Elisabeth Gasthuis.

In 1963 verloofde ik me om in 1964 te trouwen met een zeeman. Ik werkte toen bij Meer en Bosch, epilepsie-inrichting te Heemstede. We kregen een zoon W. en we verhuisden daarna naar Borculo alwaar zoon K. en dochter Ch. geboren werden. Door omscholing naar een zg. "landbaan" verhuisden we, via n jaar Deventer, naar Loenen op de Veluwe.

Door onrust en uitdaging verhuisden we in 1971 naar Suriname. We reisden daar in Suriname veel rond o.a. met een boot de rivieren af. Groot geluk was de adoptie van dochter M. en zoon M.J.
Na de onafhankelijkheidsverklaring van Suriname werd ons verblijf en bestaan nogal wankel en dus pakten we weer in voor de terugtocht naar Nederland.

Rond 1985 werd de scheiding Br./v.d.G. uitgesproken en uiteindelijk leef ik nu in Rozenburg alleen met mijn hond Kaja (een bullterrier).
Via een parttime baantje bij N.S.F. en verschillende vrijwilligersbaantjes in o.a. de Pauluskerk te Rotterdam en het Historisch Museum te Brielle kom ik nog "buitenshuis" en zwem en lees verder veel vrije tijd weg.

Mijn kinderen zijn allen zelfstandige en sportieve volwassenen geworden en - net als ikzelf - gezond van lijf en leden met bovendien leuke relaties!

Met vriendelijke groet,
Margot van der Gaauw.


In Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven