ED van TUIJL's KRONIEK

evt@hetkontakt.nl
Levensloop van Fred RoijNadat ik een 2e poging had ondernomen om het MULO-B diploma te behalen, en daarin met de hakken over de bekende sloot was beland, had ik m'n oproep voor militaire dienst al binnen. Na 2 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht te hebben gebivakkeerd, ging ik op zoek naar werk. In die tijd, begin jaren 60 was het niet zo moeilijk om hier in Eindhoven aan de slag te komen.

Het werd de NV Philips Gloeilampenfabriek. De eerste jaren bij Concern Service kennis gemaakt met zowat alle consumentenproducten (o.a. een petroleumfornuis, maar dat was van zeer korte duur!) die op de markt gezet werden. Naar gelang de tijd vorderde bleek een meer uitgebreide studie noodzakelijk. Ben toen s' avonds weer op de schoolbanken gaan zitten en een 6-jaar durende avondstudie aan de HTS in de Frederiklaan gaan volgen. Heb er noodgedwongen veel vrije tijd voor ingeleverd, hetgeen niet altijd prettig was. Maar uiteindelijk na jaren ploeteren het fel begeerde diploma behaald.

Ben vanaf 1970 tot aan m'n pensionering werkzaam geweest bij de ICT dochter van Philips: ISA, dat vervolgens in Atos-Origin is opgegaan. Door m'n werkgever veelvuldig in staat gesteld om met name bij TRT in Parijs mezelf verder te bekwamen in het datacommunicatie en transmissie vak. Was de mooiste tijd van m'n leven in die frivole Ville Lumière.

Op privé gebied, het "vrouwelijk schoon" veelal in den vreemde ontmoet. Slechts één keer gedacht "dit is ze" maar bleek na 3 jaar toch een miskleun te zijn geweest. Heb me sindsdien nooit meer willen binden. Ook sport, en dan met name voetbal en atletiek (daarin destijds aangemoedigd door onze gymleraar Iwan Garay) waren m'n grootste hobby's, en die heb ik dan ook veelvuldig met veel plezier beoefend, totdat het bekende en gevreesde knieprobleem zich aandiende....

Tussen alle bedrijven door ben ik al sinds jaren veelvuldig te vinden op de Canarische Eilanden, en met name Gran Canaria. Behoudens het prachtige binnenland doen mij de heerlijke weersomstandigheden er steeds weer opnieuw heen gaan. Ik hoop er nog jaren van te kunnen blijven genieten.

Fred Roij


In Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven