Ed van Tuijl schrijft o.a....

Ook voor mij is een vergeten wereld opnieuw opengegaan. Want nu ik de foto van de ingang van het schoolplein zie, herinner ik me ook weer dat de linkse kant een openbare waterplaats danwel pisbak was, waar de waaghalzen een sigaretje rookten. Maar die rook kringelde dan uit het gat aan de onderkant het schoolplein op en vanaf de schoolingang, waar Vriens altijd op z'n post stond, zag hij dat dan meteen en was de roker de sigaar.

ED van TUIJL's KRONIEK

evt@hetkontakt.nl
'n klein stukje van het leven van Corrie Drost.

Als je je levensloop van ongeveer 50 jaar na de Krabbedam zou moeten beschrijven, zou 't een dik boek worden.

Nu maar in 't heel kort. Na de Krabbedam op Philips inkoopkantoor. Een telefoontje ongeveer 2 jaar later, of ik als au-pair naar Parijs zou willen komen. Ik dacht natuurlijk meteen OK maar hoe zouden m'n ouders reageren? M'n vader zei, nou kind als jij zo graag iets van de wereld wil zien, dan ga je maar.


Daar sta je dan, met lood in je schoenen en 'n mond vol tanden, op het Gare du Nord in Parijs op je au-pair familie te wachten. 'n Leuk gezin, wel zes kinderen om voor te zorgen.

's middags Franse les op de Alliance Franšaise, later op het Institut Catholique en naar de teken academie.

Twee jaar gingen snel voorbij. Terug in Eindhoven. Allerlei korte baantjes, mislukte liefde en Retour Ó Paris, werken in een kasteel in de omgeving van Parijs en toen heb ik Le Grand Amour de ma vie gevonden.

Begonnen net als iedereen, denk ik, iedere centime 2x omdraaien voor je hem uitgeeft en gelukkig gaat 't later veel beter.

We hebben een zoon en twee dochters, die ieder nu hun eigen gezin hebben. En 't mooiste cadeau van het leven: 4 kleinkinderen. Mijn hobby is patchwork.

Ik vond 't zo leuk om onze Krabbedam school op de fotoos te zien. Heb 4 fotoos van school in mijn nostalgie sigaren-kistje uit Nederland gevonden.

Ik hoop echt dat ik nog leef om de derde reŘnie mee te kunnen maken, dan kom ik over uit Parijs.

Groeten van Corrie Boisseau Drost.NB.
Schooljaren ongeveer 1951 - 1955


In Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven