Yvonne Stobbaerts schrijft o.a....

We waren met onze kleinzoon Jonas naar een pretpark hier in de buurt geweest. Bij thuiskomst vonden we het mailtje van Frans. Wat een lawine aan herinneringen heeft dat veroorzaakt! Mijn hele schooltijd kwam weer boven. Af en toe dacht ik wel eens; "wat zou er van iedereen geworden zijn ?"
In die tijd heb ik een dagboek bijgehouden, gelezen had ik het echter nog nooit. Nu heb ik het opgezocht en gelezen. Alle namen vielen weer op z'n plaats en ik vond het jammer toen het uit was. De dansles bij van Vuuren kwam weer voorbij en de ontelbare fuifjes met Marcel, Joop, Eddy, Helga, Ady, Sandra, Minie, Ladjenka en de anderen. Liefdes die kwamen en gingen.

Als het pauze was mochten we het schoolplein niet verlaten. Het was een soort sport om toch even weg te glippen. Even naar de HEMA, tompoezen eten (10 cent p/stuk !) of naar het kleine snoepwinkeltje om de hoek (Daysie's !). Ik herinner me nog de sneeuwballengevechten in de tuin van de villa aan de overkant van de weg.
Op een keer heb ook de gaskachel in een van de lokalen beneden laten ploffen. Hij deed het niet en ik zou hem wel eens aansteken met als resultaat een enorme knal.

De handwerkles van juffr. Niks staat me ook nog in het geheugen gegrift. Ze vond n.l. dat het voor ons nuttig zou zijn als we een frivolité werkje zouden maken. Wat een ellende ! Je moest het heen en weer kunnen schuiven. Het is me nooit gelukt.

Ik zie ook de tekst halverwege de trap weer voor me. "Beidt Uw Tijd" in kleine zwarte tegeltjes.
Het bord naarst de poort waar iemand over sprak is me nooit opgevallen, jammer!
Ik kan ook niet anders schrijven dan dat de tijd op de Krabbedam voor mij een geweldige tijd is geweest en ik enorm uitkijk naar de reünie om iedereen weer te ontmoeten.

Groetjes en tot gauw
Yvonne


Yvonne Stobbaerts' KroniekIn Eindhoven
is het nu:
DE KRABBEDAM
Openbare MULO
Eindhoven